Как да изберте правилният сватбен фотограф?

Как да изберте правилният сватбен фотограф?

Перфектната сватба включва перфектни снимки. В крайна сметка това е едно от малкото неща, които ще останат след сватбата ви и ще ви напомнят за тези уникални моменти дори след 50 години. Как да изберем качествен сватбен фотограф, включително въпроси, които не забравяйте да зададете по време на лична среща, написах в тази статия.

Кога да започнете да търсите сватбен фотограф

Както обикновено, качествените доставчици имат пълни дневници предварително. И не е по -различно със сватбените фотографи. Ето защо, ако планирате сватба „в рамките на година и ден“ и дори в най -натоварения летен сезон, вземете решение за избора на фотограф веднага щом определите дата и изберете място. Идеалното време за започване е годината преди сватбата. Ако имате сватба извън сезона, половин година ще бъде достатъчна.

Къде да търся сватбен фотограф?

Бъдете първи, които ще хвърлят мрежи между вашите познати, които вече имат сватба, и двамата харесвате техните сватбени снимки. Попитайте колко са доволни от подхода на фотографа и ги помолете да се свържат с тях. Добрият сватбен фотографж е зает целогодишно, а в сезона, понякога и 1-2 години напред във времето.

Друго място, където да разкажете на младоженците за препоръката на фотограф от вашия регион, са сватбените дискусионни форуми и групи в социалните мрежи.

Ако все още не сте избрали, тогава има чичо Google и каталози на сватбени доставчици.

Не пропускайте сватбени панаири и по -малки събития във вашия район. Предимството е лична среща, когато ще разберете дали освен работата на фотографа, харесвате и неговата личност.

СЪВЕТ: Ако наистина искате снимки по ваш вкус, не позволявайте на някой от вашето семейство или приятели да ги принуждава да изберат фотограф. Винаги искате да видите портфолиото му от сватбени снимки и да решите съответно.

 

Според които да изберем сватбен фотограф

Сега сте на етап, когато имате богат препратки и представа как трябва да изглеждат вашите снимки. Чувствайте се свободни да разглеждате уеб презентациите на отделни фотографи в София и да избирате тези, към които ще се обърнете. Но какво да изберем?

Стил на снимката

Всеки фотограф има свой собствен стил на фотография. Някои се фокусират повече върху репортажни снимки или моментни снимки, а други се фокусират повече върху портретна фотография. Въпреки това сватбената фотография е комбинация от двата стила.

 

Те използват различни филтри за снимки, различни скорости на ретуширане и други корекции. Затова изберете фотограф, който е в състояние да изпълни вашата идея.

Професионален фотограф със снимка и сватбено момиче с мобилен телефон прави снимки на младоженци като ръба на сватбена торта. Работата на професионален фотограф е да улови всички важни моменти от сватбения ден.

Цената за сватбен фотограф за цял ден

Както повечето професионалисти са съгласни, цената не трябва да бъде основният критерий за избор на фотограф. Когато съставяте сватбения бюджет, вие определяте определена сума, която сте готови да похарчите като фотограф. Ако сте намерили някой, който харесва работата ви, но цената им надвишава тавана ви с няколко хиляди, опитайте да видите отново дали можете да спестите от нещо друго.

 

Обикновено цените варират от 1000-2500 лв за град София и в зависимост от обхвата на услугите и броя на фотографите и видеооператорите. Един фотограф може да има различна ценова листа през сезона и извън сезона, дори в определени дни. Има и разлики в цените в отделните региони.

Какво всъщност включва сумата? Броят на часовете, прекарани на сватбата, времето, прекарано в редактиране на снимки, броят на отпечатаните снимки, пътните разходи или други услуги като фотоалбум, DVD, видео от снимките, цената на втори фотограф или асистент. Той също така отразява разходите за фото оборудване и лиценз за софтуер за редактиране на снимки.

Повечето фотографи предлагат ценови пакети, които включват разнообразни услуги. Ако искате да направите снимки на сватбени подготовки и вечерни празници, но се интересувате главно от заснемане на церемонията и портретни снимки, можете също да запишете по този начин.

И тук високата цена не е гаранция за качество и обратно. Разликата е и в това дали става въпрос само за допълнителни доходи или за фотограф на пълен работен ден.

 

Лично съчувствие

Първото впечатление е важно. И не само по време на лична среща, но и при разглеждане на самия уебсайт на фотографа, от електронна поща и телефонна комуникация. Няма да искате да прекарате големия си ден с някой, който не ви харесва.

Полезно