Как Да Организираме Процеса По Следремонтното Почистване На Жилище

Как Да Организираме Процеса По Следремонтното Почистване На Жилище

След приключване на проекта по ремонт на вашия дом сте готови да седнете и да се насладите на вашето обновеното жилище. Не бързайте толкова. Преди да можете да влезете и да се настаните в апартамента, първо трябва изхвърлите останалите строителни отпадъци. Тази процедура се нарича почистване след ремонт и е важна както за вашето здраве, така и за да запазите здраво новото обзавеждане в помещението.

Основният ви фокус трябва да бъде премахването на слоевете прах и отломки, които се получава по време на реконструкцията. Почти всички проекти за подобряване на дома водят до появата на прахови частици, които по някакъв начин се промъкват във всяко кътче на помещението. Не позволявайте слоевете прах да оставят прясно ремонтирания ви дом да изглежда стар и мрачен.

Съветите, които потърсихме бяха от почистваща фирма, базирана във Варна. Ето какво казаха те:

Използвайте прахосмукачка

Прахът и мръсотията лесно се забиват в завесите, тапицираните мебели и килимите. Ако се оставят дълго време след реконструкцията, резултатът може не само да изглежда неприятен, но и да предизвика сърбеж и дразнещи реакции върху тялото. Прахосмукирайте всички меки повърхности, като обръщате специално внимание на труднодостъпните места. Опитайте да прахосмукирате два пъти, ако усетите остатъчен прах след първия път.

Избърсване на плоските повърхности

Почиствайте повърхностите отгоре надолу. Започнете с избърсване на праха от стените. Сухото почистване на прах е най-сигурният начин за отстраняване на частиците, без да се повреди повърхността на стената, но може да се използва и влажна кърпа в зависимост от вида на боята или стенното покритие. След това почистете вътрешните рафтове на всички шкафове, като обърнете специално внимание на труднодостъпните ъгли. Избършете плотовете и всички други плоски повърхности, преди да се заемете с мръсотията и боклуците, които се намират на пода или в близост до него.

Обърнете внимание на малките неща

Почистете всички други мебели или предмети в зоната след ремонт, за да получите напълно обезпрашено жилищно пространство. Ето кратък списък на често пренебрегваните зони:

  • Осветителни тела
  • Абажури за лампи
  • Електроника
  • Малки електроуреди
  • Декоративни предмети

Не ви виним, ако не искате да се занимавате с цялата тази бъркотия след ремонта на вашето жилище. Наемането на сертифицирана компания, която да ще свърши работата вместо вас ще ви спети време и усилия. Това е и още един начин да обърнете повече внимание на останалите важни задачи по подредбата на вашия реновиран дом.

Дом Ремонт Съвети