Последователността на работа при ремонт на апартамент

Последователността на работа при ремонт на апартамент

Защо е важно да разберете последователността на работа при ремонт на апартамент, дори ако сключите споразумение с фирма и няма да участвате в процеса по никакъв начин? Всъщност, за да знаете как се формира себестойността и да контролирате хода на работата, трябва да имате представа как ще се трансформира имотът на довършителните специалисти. Ето защо Ем Строй Ремонти ви кани да прочетете материала, публикуван в тази статия.

 

Как да започнете ремонт на апартамент на етапи

 

Като начало има различни видове жилищни имоти. Ако новата сграда включва различни етапи на довършителни ремонти по време на прехвърлянето на ценния куп ключове към вас, тогава ремонтът при старо строителство винаги започва с демонтаж. Ще ви разкажем повече за етапите на довършителни ремонти на нови сгради.

 

Как да завършим апартамент в нова сграда

 

В идеалния случай всеки ремонт трябва да започне с дизайнерски проект. В този случай пространството се трансформира според вашите индивидуални характеристики и всичко започва, като правило, с преустройство. Тоест, някъде преградите са излишни, някъде вратите и може би дори изобщо е необходимо да се реализира проектът на апартамент в стил Loft с едно пространство.

Основното нещо, разбира се, е да не докосвате носещите стени. За да не получите проблеми на главата си, клиентите трябва да бъдат внимателни към избора на изпълнители. Все пак една луда бригада ще ти събори каквото искаш, стига да им плащат за работата. Само опитни строители ще ви кажат какви са алтернативните начини за реализиране на вашите идеи и как да се споразумеете за проект за реконструкция.

 

Има 3 основни етапа на довършване, ще разгледаме накратко всеки. Тъй като има разлика в подхода в различните случаи, включително, разбира се, реда на довършителните работи.

 

Фино довършване на апартамент в нова сграда – клопки

 

Да приемем, че сте закупили апартамент в нов жилищен комплекс в София с довършителни работи. Тоест, както обеща разработчикът, всичко, което остава, е да донесете мебелите и да ги поставите на местата им. Но всъщност такива апартаменти са по-подходящи за отдаване под наем и дори тогава не са за придирчиви наемодатели. Нека обясним защо правим толкова гръмки изявления.

 

Комфортът на живот се формира от такива фактори като:

 

  • Визуалната привлекателност на интериора, без това по никакъв начин. Освен това е желателно да харесвате не отделни моменти, а цялата концепция за дизайн на пространството.
  • Функционалност на мебелите и довършителните материали. Например красив, но абсолютно непрактичен килим от естествен състав и дизайнерски диван, на който е неудобно да се седи, не добавят функционалност към пространството.
  • Безопасност, екологичност, устойчивост на износване на довършителни материали. Трябва да изберете правилните текстури за довършване. Хлъзгавите лъскави плочки в апартамент, където малките деца просто се учат да правят първите си стъпки, са лош избор.
  • Достатъчно количество светлина и контакти с правилно зониране на пространството. Ремонтът без дизайнерски проект в 99% от случаите е обречен на провал. Без него е невъзможно да се планира удобно използване на m2 от всеки член на семейството, в зависимост от ежедневието и любимите му дейности. Апартаментите според стандартните дизайнерски проекти от предприемача не могат да отговорят на вашите индивидуални изисквания. Това означава, че определено няма да имате достатъчно изходи или те няма да бъдат разположени там, където имате нужда. Освен това осветлението, което влияе върху комфорта и здравето на очите, със сигурност ще трябва да бъде преразгледано. Но не хвърляйте удължители на пода на нов апартамент ?!

От всичко казано по-горе следва, че в опит да спестите пари, като закупите апартамент с покритие, не получавате това, което сте искали. В резултат на това началото на ремонтните дейности в апартамента включва демонтаж на довършителните работи и не само. За да проведете електрическо окабеляване, трябва да изкопаете стените и това вече важи за основни ремонти. Така намесата ще бъде по-дълбока, отколкото може да си помислите на пръв поглед.

Преддовършителни ремонти в нова сграда (White Box)

 

Това е толкова особен вариант между апартамент без ремонт и фино покритие. Положителното е, че цялата мръсна и шумна работа при този тип довършителни работи вече е зад гърба. Извършени са шпакловъчни и бояджийски работи, излята е подова замазка, направена е хидроизолация на мокри помещения, положени са инженерни мрежи около къщата.

 

Това всъщност остава най-приятното – да изберете материали за довършително покритие на стени, подове и тавани и да инсталирате мебели. Но всичко е малко по-различно. Връщайки се към това какви са атрибутите на комфортния престой, става ясно, че има и много неща, които може да не ви подхождат. Независимо от това, от гледна точка на цената, можете дори да спечелите, ако изберете този етап на завършеност на апартамента. Но зависи от няколко фактора:

  • Колко добре е направен грубият ремонт и подготовка за фино довършване. Не забравяйте, че извитите стени не могат да бъдат облицовани равномерно.
  • Колко сериозни интервенции искате да направите спрямо съществуващия ремонт. Тоест, например, необходимо ли е да се направи преустройство и да се направи вентилационна и климатична система, освен облагородяване по отношение на електричеството (добавете контакти и ключове).

Нови сгради без довършителни работи от предприемача

 

От една страна, тук просто има много работа, но от друга има безкрайни възможности за творчеството на дизайнера. Ако интериорният дизайнер е опитен и само най -добрите интериорни дизайнери на София работят в Ем Строй Ремонти , тогава вашият мечтан ремонт ще бъде завършен точно навреме за вас. Така, апартамент без довършителни работи предполага наличието на входна врата и прозорци.

 

Може да няма вътрешни прегради, но може да има, много зависи от разработчика. Но интериорните врати в такива недвижими имоти определено не са инсталирани, точно както не полагат комуникации около къщата. По правило има отоплителен радиатор, но няма склонове, первази и електричеството се подава само към щита. Можем да кажем, че в този случай последователността на работа по време на ремонт на апартамент е класическа и какво означава това, ще кажем по-нататък.

 

Етапи при ремонт на апартамент

 

За по-лесно възприемане на информацията ние приравняваме всеки тип жилищни имоти към етапа, когато е необходимо да се направи не козметичен, а основен ремонт на апартамент. Тоест не просто добавете завършек или го направете, а започнете отначало.

 

Какво включва грубият ремонт на апартамента

 

  • Монтаж на нови прегради по дизайнерски проект
  • Направете отвор в носещата стена, където е необходимо, както е предложено от плана за преустройство
  • Демонтаж на довършителни покрития, ако има такива, включително тапети и подови настилки
  • Ако е необходимо, прехвърляне на отоплителния радиатор с демонтаж
  • Подмяна на комуникации или тяхното подреждане и окабеляване около апартамента
  • Монтаж на гипсокартонени плоскости за повърхностно моделиране и подготовка за монтаж на вградени мебели
  • Грундиране, шпакловка, шпакловка на тавани, стени, скоси на прозорци и врати
  • Подова замазка и монтаж на подово отопление там където е предвидено
  • Извозване на боклука и почистване на апартамента преди началото на окончателния ремонт

Какво означава чисто покритие?

 

  • Ремонт на баня и плочки
  • Монтаж на ВиК инсталации в баня и тоалетна
  • Подови настилки в хола, спалнята и другите жилищни и спомагателни помещения
  • Завършване на стените с довършителен слой, независимо дали става въпрос за тапети, венецианска мазилка, стенни панели
  • Устройство за опънат таван
  • Довършителни первази и склонове
  • Монтаж на интериорни врати
  • Монтаж на первази, лайсни
  • Монтаж на вградени мебели в подготвени ниши
  • почистване

Абсолютно всички видове работа, включително свързани и допълнителни, Ем Строй Ремонти ги поема. Не е нужно да губите време за контрол на процеса, ние ще ви изпратим снимки и видео отчети. Освен това нашият бригадир е във връзка с вас 24/7, а счетоводителят изпраща седмични отчети за целевото изразходване на средствата според разчета. Между другото, да, оценката, това е, за което определено трябва да кажете няколко думи.

 

Каква е цената за довършителни работи при ремонт на апартамент днес в София

 

Безсмислено е да се назовава цената на грубия ремонт отделно или само довършителните работи. Тъй като е по-правилно да поверите цялостния ремонт на апартамент на една ръка и за предпочитане на опитна компания с добра репутация. Ем Строй Ремонти със сигурност е една от тези организации. Ние работим от 2010 г., като винаги извършваме ремонти с безупречно качество, като се съобразяваме със съвременните тенденции и индивидуален подход. Без шаблони, само индивидуално разработен проект и изчислена от него оценка на ремонта. Цената за 1 m2 ремонт на апартамент  при нас започва от 500 лв .

 

Това е честна цена до ключ, без допълнителни разходи и нарастване в хода на проекта. Обърнете специално внимание на това, тъй като не всички играчи на пазара са честни с клиентите си. Мнозина се опитват да ви привлекат да подпишете договор, за да вдигнете цената по-късно.

 

Няма нужда и от авансови плащания за работа, а всички видове работи извършваме от висококвалифицирани специалисти. За да научите повече и да зададете въпроси, които ви интересуват, моля обадете се на телефон 0896221099.

 

Ремонт