Подготовка за пролетно почистване на дома

Подготовка за пролетно почистване на дома

Пролетта е тук, което означава, че нямате извинения: Официално е време да почистите цялата си къща или апартамент. Ако не знаете откъде да започнете, прочетете  за тези изпитани съвети за почистване от нашата фирма за почистване в София – „Клийнито“ ЕООД, за да придадете блясък на всяка (всяка!) стая. Всичко зависи от вас: Постарайте се да се справите с всяка стая поотделно или с един всеки уред поотделно, докато всичко се освободи от мръсотия, мухъл, прах и каквото и да е друго, което го кара да изглежда – мръсно. Когато всичко е готово, кухнята, банята, спалнята и всяко друго кътче в дома ви ще изглеждат като нови. Вземете гумените си ръкавици, започнете да почиствате и ще видите за какво говорим.

  • Отпушете главата на душа, като смесите равни части бял оцет и вода и ги изсипете в найлонова торбичка. Завържете торбичката около главата на душа, за да потопите дупките в разтвора и я закрепете с ластик например. Оставете я да попие до един час, след което я извадете и избършете разтворените отлагания.
  • За да премахнете плесенните петна от завесата в банята, хвърлете пластмасовите или виниловите завеси в пералнята с малко перилен препарат. Добавете две-три хавлиени кърпи за баня за допълнително тегло на прането, след което ги окачете да изсъхнат или ги сложете в сушилнята на ниска температура. За да запазите душовата завеса за по-дълго време свежа, опъвайте хубаво завесата след всеки душ, за да помогнете на влагата да се изпари, вместо да се задържа по повърхността.
  • Защитете твърдата дървесина, като отстраните малките следи с памучен чорап или чиста топка за тенис. За да заличите по-големи надрасквания, добавете малко сода за хляб към влажна кърпа и внимателно разтрийте. След това изплакнете с влажна хартиена кърпа и подсушете.
  • Предлагаме ви рецепта за почистващ препарат тип „Направи си сам“, с който почти всяка повърхност ще заблести (особено кухненските плотове, уредите и вътрешността на хладилника). Смесете 4 супени лъжици сода за хляб и 1 литър топла вода, напръскайте обилно и избършете замърсяванията с чиста гъба.
  • Смесете 1/2 чаша бял оцет с 1/4 чаша дезинфектант за повърхности (70% концентрация минимум) и 2 чаши топла вода и ги изсипете в празна бутилка с пулверизатор. За да почистите прозорците си, изчакайте хладен, облачен ден и напръскайте с разтвора върху стъклото, като след това избършете с чиста микрофибърна кърпа за гладки повърхности, за да избегнете появата на ивици.
  • Премахнете миризмите от меките и седящи места в дома си, включително кучешкото легло, като поръсите повърхностите със сода за хляб, оставите я да престои 15 минути и след това ги изсмучете с прахосмукачка.
  • Когато забележите, че канализацията ви започва да се запушва, изсипете 1/2 чаша сода за хляб, последвана от 1/2 чаша оцет. Покрийте с мокра кърпа, за да предотвратите ефекта от смесването на киселина с основа. Изчакайте пет минути и след това изплакнете с гореща вода.
  • Подобно на съдовете за готвене, шкафовете също могат да се замърсят, когато приготвяте хапване. Добавете малко сапун за съдове в спрей бутилка с топла вода и напръскайте обилно, за да отстраните мазнините. След това изплакнете с добре изстискана кърпа и подсушете с кухненска хартия.
  • Избършете по-лесно натрупаната мръсотия от вътрешността на микровълновата, като загреете първо чаша вода с няколко супени лъжици оцет и един нарязан лимон на висока температура, докато прозорецът на микровълновата фурна се запари. Оставете купата да престои 5 минути, преди да отворите вратата, и избършете вътрешността с лекота. Ще се удивите!

 

Независимо дали искате да освежите жилищното си пространство преди пролетта или просто преди пристигането на гостите, или защото трябва да почистите целия си дом – особено кухнята и банята – следвайте тези изпитани съвети по-горе или се запишете за нашето абонаментно почистване на домове София.

Най-добрата част: Ако приложите тези трикове и съвети, почистването ще ви отнеме по-малко време в дългосрочен план, защото ще го направите правилно от първия път.

Съвети