Креативни идеи за декорация в детската стая

Креативни идеи за декорация в детската стая

Всяко дете мечтае за страхотна детска стая, където да се забавлява, да играе и лудее, но и да се чувства на сигурно място. Разбира се, тук водещите фактори са родителите. Те избират цветовата гама на стаята, мебелите и осветлението, като обикновено първо мислят за безопасността, практичността и хигиената в помещението. Дали обаче на детето му харесва всичко това? Със сигурност няма да сбъркате, ако поставите детски стикери за стена, така че да заредите помещението с творческа енергия, позитивизъм и красота.

 

Колкото до безопасността – стикерите са самозалепващи и ламинирани, тоест за детето ще е трудно да ги събори или увреди. Хигиената е гарантирана, тъй като фототапетите за стени се почистват изключително лесно и не задържат влага, оттам и опасни бактерии. Практичността им е безспорна – с малко средства и само за няколко часа може да превърнете детската стая в уникално и вълшебно царство. Най-хубавото е, че стикерите за детска стая са подходящи за всяка възраст, тъй като се предлагат във всякакви размери, форми, цветове и теми.

Приказни светове, планети или супергерои

Очарователни принцеси, силни супергерои, мистични планети, красиви цветя и весели животни – това са най-популярните фототапети за малчуганите. За по-големите деца се търсят стикери с художествени орнаменти, например от жанра “поп арт”, комикси, музикални инструменти, градски пейзажи, както и графити за повече оригиналност.

 

Оставете на детето само да избере декора – то ще прояви своя характер. При всички положения е добре да съчетаете конкретния модел на стикера с цвета на стаята. Избягвайте ярко червените цветове – те действат на нервната система, уморяват очите и могат да предизвикат раздразнение у детето.

Фототапетът – акцент в детската стая

Докато детето расте и се променя, ще се променя също и неговата стая. Изработени от фолио от PVC и винил с матова повърхност и самозалепващ се гръб с фабрично лепило, стикерите за стени се поставят и премахват лесно и бързо. Ето защо ще можете винаги да адаптирате декора спрямо нуждите на детето.

 

Дом Идеи Полезно