Защо да използваме полиетиленови тръби?

Защо да използваме полиетиленови тръби?

Полиетиленовите тръби са цялостно изградени от мека пластмаса, създадени чрез използването на петролни продукти. Гъвкавостта на тръбата е едно от основните предимства на полиетиленовите тръби, тъй като това дава възможност за инсталиране на тръби в помещенията по начин, по който преди никога не би бил възможен с метални тръби.

Основното предимство на полиетиленовите тръби е да издържат при продължително използване при ниски температури, докато продължителното излагане на ултравиолетови лъчи и други външни фактори на околната среда може да намали на целостта и трайността на тръбите, с течение на времето.

Видът на полиетилена, който се използва за създаване на тръбите е по-различен от този ползван при други полиетилен-базирани продукти. Полиетиленът се предлага в няколко различни вида, като всеки от тях е полезен в различни области.

Много от полимер или пластмасовите изделия, които хора та използват днес са направени с този вид пластмаса. Така например, полиетилен може да се използва, за направата на найлонови торбички за хранителни стоки, опаковки, пластмасови листове и дори за производство на бутилки.

Степента на гъвкавост в различните видове полиетилен определя крайната му употреба като полимерен материал. Полиетилен ниска плътност, известен като LDPE, е сред най-гъвкавите от всички видове пластмаси. Не случайно полиетилен ниска плътност се счита за един от най-здравите и най-евтини от материали за производство на пластмаса.

Полиетилен с висока плътност, известен като HDPE, е с по-твърда в структура, но също така е и по-устойчив на топлина. HDPE често е добър вариант, когато полиетиленовите тръби ще бъдат използвани като част от водопровод за питейна вода.

Заедно с гъвкавият характер на пластмасовите тръби, полиетиленовите тръби също са и икономически ефективени в много случаи. Материалът (полиетилен), използван за производството на тръби е по-евтин от материалите, използвани за производството на различни видове метални тръби.

В съчетание с относителната гъвкавост и лекота при инсталиране, полиетиленови тръби се явяват очевиден избор за използване в дома, особено в области, които не са изложени на екстремни температури или директна слънчева светлина.

Закупуване на за вкъщи на тръби от полиетилен е сравнително лесно. В магазините за строителни материали и железария могат да се намерят тръби от полиетилен на добри цени, заедно с други опции за направа на водопровод или канализация.

Въпреки че има опасност от спукване при студено време, особено ако водопровода е външен и има опасност от замръзване, тръбопроводи те от полиетилен се държат много добре в умерени климатични условия, като нашите и не изискват нищо повече от основните грижи да поддържка които по принцип правим на определен брой години.

Източник: https://www.atek.bg/

Полезно Съвети