Избор на Климатик

Избор на Климатик

Избора на климатик не е лесна задача. Съществуват различни видове за различни пространства, разнообразие от брандове, разлики в цените и още много фактори, които правят перфектният климатик различен за всеки дом. Преди да направите финалният избор е добра идея да се информирате относно факторите, които са определящи за най-точният климатик за вашите нужди. 

  1. Бюджет

Това може би е най-важният въпрос, който трябва да получи отговор за да се ориентирате по-лесно към правилният продукт. Има богато разнообразие от климатици във Варна на добри цени – определете бюджета си и ще улесните процеса на избор.

2. Какво е помещението, в което ще инсталирате климатика?

Има значение дали климатика ще се използва у дома или в офиса, в магазин или склад. Цялостния размер на помещението, неговата форма, наличието и разположението на прозорци и врати са също от ключово значение.

3. Колко мощен климатик ви е нужен?

Спрямо големината на стаята, мощността ще варира. Добре е да знаете квадратурата и кубатурата на помещението. Капацитетът на работа на климатика се измерва в киловати (kW) или британски топлинни единици (BTU), като се смята, че за 1м³ са нужни 0,04 kW.

4. За какво ще се използва климатика – охлаждане, отопление или и двете?

Някои модели климатици са по-подходящи за охалждане, а други за отопляване. Добре е да помислите върху това за какво предимно ще се използва климатика. Разбира се, има богат избор от уреди, които работят отлично целогодишно и ще осигуряват както качествено охалждане така и ефективно отопляване.

5. Каква марка климатик 

Съществуват много на брой марки, което може да направи избора на точният климатик за вас. За да опростим нещата, всички брандове могат да се разглеждат в 3 основни категории.

  • Нисък клас – тук спадат доста от китайските, корейските и някои от европейските брандове като Midea, Gree, Samsung и други. Бюджетната група предлага разнообразие от климатици различни по функционалност и предназначение. Въпреки тяхната достъпност те са качествени машини, които могат да работят задоволително години наред. Разбира се, достъпната цена идва с компромиси в качеството на климатика, най-вече в липсата на някои екстри, които много хора не считат за важни – безшумна работа, защита от неправилна експлоатация.
  • Среден клас – тук отново се срещат китайски, корейски, също и японски марки, които предлагат по-високи параметри, включително и екстри, които подобряват работата на климатика. Съотношението между цена и качество прави климатиците в тази категория най-предпочитани и популярни.
  • Висок клас – тук влизат високотехнологичните японски производители като Mitsubishi, Daikin, Fujitsu, Fuji Electric и други. Климатиците от тази група са по-скъпи, но идват с всички екстри и гарантират възможно най-качествена работа.

 

Българският пазар предлага разнообразие от климатици, които ще задоволят потребностите на всеки едн купувач. Отделете достатъчно време в проучването на гореспоменатите фактори и ще успеете да направите правилния избор.

Дом