Интересни митове за отоплението и климатизацията

Изборът на отопление и климатизация за дома или бизнес обект е от ключово значение. Системите за отопление и охлаждане не само доставят комфорт на вашите близки, семейство, приятели, колеги и клиенти. Те също така играят важна роля при осигуряването на здравословна среда. Освен това, те рефлектират и върху месечните разходи, в зависимост от количеството енергия, която черпят. За да можем да изберем подходящо решение за отопление и климатизация е необходимо да имаме достъп до правилната информация. А истината е, че съществуват най-различни митове за отоплението и климатизацията, които биха могли да ви подведат.

В тази статия ще разнищим някои от най-популярните митове за отоплението и климатизацията.

Мит: Когато става въпрос за климатици, по-големите решения за по-добри.
Истина: При посещение на обекта за инсталация на отоплителна или климатична система, специалистите трябва да извършат ръчно изчисляване на натоварването, за да определят точния и правилен размер за конкретното пространство. По-големият размер не винаги означава по-добро охлаждане или намалени сметки за енергия. Всъщност, може да бъде по-лошият избор и в двете области поради по-честото стартиране и спиране.

Мит: Климатиците само охлаждат въздуха.
Истина: Климатикът е ефективна система за отстраняване на влагата, която от своя страна влияе върху цялостния ви комфорт. Изпарителната намотка на климатичното тяло абсорбира влагата и я предава към външното тяло. Оттам тя се изхвърля във въздуха. В резултат на това, пускането на вашия климатик може да намали и контролира нивата на влажност в допълнение към поддържането на ниски температури в помещението.

Мит: Цената е най-важният фактор при закупуване на система за отопление и климатизация.
Истина: Това е погрешно в няколко аспекта. Независимо дали търсите най-евтината опция или опцията от най-висок клас, цената е само един фактор, който трябва да вземете предвид. Качеството на инсталацията е най-важният фактор за това дали ще имате ефективна, качествена система или не. Това от своя страна прави избора на правилния специалист по-важен от цената на самия продукт.

Получаването на правилния размер, уверяването, че ъглите не са отрязани по време на инсталацията, и подкрепата, която ще получите от вашия партньор са фактори, които ще определят дългосрочната цена и дългосрочната стойност на вашата система.

Мит: Изключването на системата, когато не сте вкъщи, спестява енергия.
Истина: Това важи само в ситуации, в които ангажиментите изискват да прекарате по-голямата част от деня далеч от дома. Тогава всъщност е по-ефективно системата да работи само с няколко градуса по-висока (или по-ниска) от идеалната комфортна температура. Това означава, че когато се прибере у дома, няма да е необходимо устройството да трябва да извършва допълнителна работа и може да намали консумираната енергия.

Освен това, тъй като климатикът също помага за поддържане на здравословно ниво на влажност, оставянето на уреда в работен режим помага за предпазването на вашия дом от образуване на мухъл и дори от нашествия на пестициди.

Имайки правилната информация относно тези митове ще ви помогне да подберете система за отопление и климатизация и да се насладите на желаните резултати.

Дом