10 съвета при избор на мебели

10 съвета при избор на мебели

1. Мебели от една колекция

Комплектите мебели за кухнята, спалнята, хола вече не са в тенденция. Много по-интересно е, когато нощното шкафче в спалнята не съвпада нито с леглото, нито с гардероба. Но разбира се, те трябва да имат нещо общо: цвят или стил. Диван и фотьойли от различни колекции вече са правило за добра форма.

2. Ярки и семпли цветове в интериора

Спомняйки си „Всеки ловец иска да знае …“, вземете всички тези цветове и търсете техните нюанси, а не червено, жълто, оранжево и други в чист вид.

Изберете по-необичайни и сложни тонове. На помощ – палитрата на Pantone Center, която определя модата за цветовете всяка година.

3. Една сянка за подови и интериорни врати

Вратите могат да бъдат избрани контрастно, в един тон със стените или общия стил на интериора, но изобщо не е необходимо да се изхожда от цвета на пода.
4. Плочки за баня

Керамиката, с която сме свикнали, е в миналото. Сега на мода са плочките, имитиращи камък, бетон и дърво – изглежда свежо и не досадно.

5. Шкафове-плъзгачи и плъзгащи се врати

На мода са простотата и обикновените отварящи се врати. Такива шкафове са били в тенденция преди 10-20-40 години и те, както класиката, не губят популярност.
6. Лъскав тапет, който можете да си купите

Ако искате да направите фотостена, поръчайте персонализиран печат върху обикновен тапет или поканете художник.

Същият тапет на всички стени на стаята също вече не е актуален. Добавете акцентни стени или изберете различно покритие.

7. Кръгли и сложни арки

Ако има проход без врата, направете го правоъгълен. Направете път за простота!
8. Многостепенни тавани

Многоетажни, многоцветни, цветни и контурирани тавани затрупват пространството. Изберете бял таван на едно ниво.
9. Обемисти мека мебел

Масивните подлакътници и облегалките на диваните заменят по-скромните размери. На мода са и мебелите с крака, с дървени елементи, фотьойли.

10. Изчистени стилове

Вече няма нужда да се следват всички канони на скандинавския или прованс стил. Изберете общото настроение на стила и не се колебайте да го разреждате с детайли от други. Това ще го направи по-оживен, а интериорът няма да може бързо да скучае.

Източник: https://avtogumi.net

Идеи Съвети