10 икономични трика за ремонт

10 икономични трика за ремонт

Едно от най-скъпите явления в наше време, както обикновено, е ремонтът. Отнема много време, пари и усилия. В тази статия ще ви кажем как да направите ремонт с високо качество, с вкус, без да харчите цяло състояние за това.
1. „Имаме нужда от план!“
Преди да започнете ремонта, трябва да имате ясен план и визия какво искате да получите като резултат. Като си направите работен план с ясно определени срокове, ще можете да избегнете неочаквани разходи. Действайки според установения план, със сигурност ще реализирате всичките си желания по отношение на ремонта.
2. „Една оценка е добра, но две са по-добри!“
За да изберете най-изгодния вариант, трябва да поръчате оценка от няколко изпълнители. Уверете се, че разходите за всички материали и видове работа са посочени в оценката. Обикновено частни майстори или мениджъри на строителни организации правят оценки безплатно.
3. „Скъперникът плаща два пъти“
В никакъв случай не можете да спестите от довършителни работи. Изберете висококачествени материали, те гарантирано ще издържат по-дълго. Например, ако има избор между скъп линолеум или бюджетен ламинат, първият вариант е много по-добър. Евтините строителни материали от неизвестни производители са с лошо качество, което ще доведе до бързо износване.

4. „Всичко се познава в сравнение“
Когато купувате строителни материали, трябва да наблюдавате цените, както в големите вериги магазини, така и в онлайн магазините. Това е още един начин, който ще ви помогне да спестите пари за ремонт. Струва си да се има предвид, че големите магазини имат голям асортимент, а доставката и хамалите могат да ви струват няколко пъти по-евтино, ако направите една голяма покупка.


5. „Нищо повече“
Не се притеснявайте, че няма да имате достатъчно материали и ги купувайте с марж. Основната насока е оценката. Според статистиката излишните материали след ремонт се използват доста рядко. Не си хвърляйте парите.
6. Направи си сам
Премахването на стари тапети, линолеум или плочки е лесен въпрос, който може да се направи от обикновен неквалифициран човек в тази област. И друг начин да спестите пари е да откажете услугите на майстор. Все пак не надценявайте възможностите си и по-добре оставете работата по електричество или водопровод на специалисти.

7. „Доверявай се, но проверявай“
Друг важен критерий при покупка или поръчка на услуга е обратната връзка от предишни клиенти. Ако имате приятели или познати, които наскоро са завършили ремонт, попитайте ги за контактите на майстора. По-добре е наистина да изучавате работата, извършена от екип или майстор, със собствените си очи, а не от снимка.
8. „Договорът е по-ценен от парите“
Не забравяйте за правната страна на вашия ремонт. След избор на изпълнител е задължително сключването на договор с него. Договорът може да ви предупреди срещу некачествен и ненавременен ремонт. Осигурете в договора клауза за плащане за услуги, извършени в малки суми за определен период от време.
9. „Вежливостта ражда учтивост“
Отношенията между клиента и изпълнителя също са важен критерий, който мнозина не вземат предвид. Отнасяйте се към изпълнителите учтиво и дружелюбно. По правило такова отношение може да даде плод под формата на качествено свършена работа.
10. „Красиво не означава скъпо.“
Зад стилния интериор невинаги стоят баснословни пари. Можете да вземете под внимание интериорния стил „лофт“. Тухлени стени, най-обикновени мебели и няколко необичайни декорации ще направят атмосферата на вашия дом наистина уникална.

Ремонт