Етапи и последователност при ремонт и декорация на апартамент в нова сграда

Етапи и последователност при ремонт и декорация на апартамент в нова сграда

Когато купуват нов апартамент, собствениците често се чудят откъде да започнат декорирането и довършителните работи на апартамент в нова сграда. Козметичният ремонт в такова жилище е задължителен вид ремонт и често зависи от състоянието на апартамента.

Има 3 вида покрития:

  • грубо;
  • междинен – ​​нарича се още предфиниш;
  • финно.

Първият вариант е база без визуализация, но цената на такъв апартамент е по-ниска. По време на грубото довършване са извършени стандартни работи, като подова замазка, стени бяха грундирани, монтирани топлинни батерии, окабеляване с контакти и ключове за осветление и положени водопроводни линии.

Преди да започнете работа, трябва да огледате жилището, преди да прехвърлите собствеността. Това е необходимо, за да се идентифицират недостатъците на строителите и ако има такива, тогава поискайте обезщетение от предприемача или коригирайте недостатъците за негова сметка. Всички проблеми се записват в специален лист за проверка. Преди започване на ремонтни дейности фирмата е длъжна да обезщети щетите или да отстрани дефектите.

 

Откъде да започнете да декорирате апартамент

След проверката, ако няма дефекти, е необходимо да се подмени ВиК оборудването: тоалетна, мивка, смесител за приготвяне на разтвори.

Поставете нова входна врата. Етапът на подмяна на вратата може да бъде пропуснат, ако разработчикът е инсталирал надеждна врата. Но, като правило, в нови сгради, за да спестят пари, те инсталират стандартни врати без защита.

След приключване на подготвителните дейности започнете да планирате основните етапи за ремонт на апартамента:

  • разработване на дизайнерски проект и избор на строителни материали;
  • демонтаж на ненужни стени и прегради;
  • грундиране на тавани;
  • монтаж на нови прегради;
  • подреждане на хидроизолация;
  • мазилка;
  • подготовка на пода за замазка.

Предлагаме ви спестяване на време и пари. Поръчайте ремонт от „Ем Строй Ремонти”. Служителите са майстори с над 10 години опит.

 

Откъде да започнете груб ремонт на апартамент

Разработчиците предлагат евтини апартаменти. Но има един нюанс – липсата на довършителни работи като такива. Това усложнява по-нататъшните ремонти, тъй като без подготвителна работа третираните повърхности се свиват.

Първият етап е изготвяне на жилищен план. Но първо се нуждаете от съответното разрешение. За да направите това, подайте заявление до техническото счетоводство, където можете да получите разрешение за промяна на оформлението.

При поставяне на нова преграда или къртене на стена (не основната) е достатъчно писмено заявление. Смяната на отоплителни радиатори или водопроводни инсталации се извършва без предварително одобрение от техническите счетоводни органи.

Какво да направите след това:

  • направете измервания с лазерна ролетка – необходими за броене на строителни материали;
  • съставете план, описващ етапите на ремонта и последователността на работа;
  • изчисляване на оценката.

 

Откъде да започнете да довършвате апартамент – етапи на работа

Първият етап е създаването на дизайнерски проект, т.е. нейното визуализиране, за да се разбере ясно как ще изглежда апартаментът след ремонт. След това се извършва основна работа – почистване на повърхности, обезмасляване и изравняване на основи:

  • инсталиране на нови дялове въз основа на плана за оформление;
  • монтаж на инженерни системи – отопление, електричество, газ;
  • повърхностна обработка до готовност за довършителни работи;
  • монтаж на облицовъчни слоеве;
  • подготовка на отвори за врати и прозорци;
  • монтаж на врати, прозорци.

При оформянето на прегради се използват гипсокартон, листове от гипсофазер, плочи с език и канал, тухла или камък.

Нюанси

За да инсталирате листови прегради, не е необходимо да се свързвате с техническите счетоводни органи. Това се дължи на факта, че такива материали оказват значителни натоварвания върху основните етажи, което не може да се каже за камък или тухла – инсталирането на такива прегради трябва да бъде одобрено предварително.

Необходимо е да се направи план за разпределение на водопровода и ел. инсталацията. Тук можете също да изберете устройства, измервателни уреди, да маркирате места за контакти и ключове.

Обработката на повърхността на стената включва грундиране, шпакловка и обезмасляване. Поради факта, че адхезивните свойства на материалите зависят от качеството на основата, повърхностите трябва първо да бъдат почистени от боя и лак. Грапавините и неравностите са ясно видими върху боядисаните стени. Те трябва да бъдат премахнати под строителни маяци.

Подове

Видът на замазката е избран за по-нататъшно покритие. Първо се излива подът и след това се монтира рамката на вратата. Тази последователност ще ви позволи да изчислите правилно вратата.

След това е необходимо време, за да изсъхнат повърхностите. След това можете да продължите към довършването. Изберете облицовъчни материали, като вземете предвид вашия бюджет и визуални изисквания. Класическата схема на обработка предполага посока отгоре надолу, т.е. те започват от тавана, плавно преминавайки към подреждането на пода.

 

Извършване на предварително довършване

Предварителната обработка е „златната среда“ между фината и грубата обработка. Както и при грубия ремонт, е необходимо да се изготви план, където в зависимост от състоянието на апартамента са описани следващите етапи.

Откъде да започнете основен ремонт на апартамент с предварителни довършителни работи:

  • шпакловане на повърхности и шпакловка – основите да са гладки с допустими отклонения до 2 mm;
  • подова замазка – ремонтът на пода включва изравняване и подготовка за по-нататъшна работа;
  • завършване на тавани – материалите се избират според дизайнерския проект;
  • подмяна на отоплителни уреди – извършва се, ако съществуващите батерии или оборудване не могат да изпълнят задачата.

Монтира се ел. инсталация и ВиК. Факт е, че не всички разработчици извършват тази работа като част от предварителната обработка. Следователно трябва да ги изпълните сами.

Списъкът с произведения може да варира. Обемът на работата зависи от състоянието на апартамента. Следователно, като част от процеса на предварително довършване, се инсталират дялове (ако това не е направено от разработчика).

Фирма „Ем Строй Ремонти” предлага услуги по ремонт на жилища. Свържете се с нас и получете изчерпателна консултация. Мениджърите ще предоставят лична ценова листа за работата.

 

Ремонт