Отводняване на климатици

Отводняване на климатици

Капещите климатици са масова гледка из София, като особено неприятни са за пешеходците из централните улици на столицата. Но клиентите, когато си поръчват климатик традиционно пренебрегват тези последици и отказват да платят допълнително за монтаж на кондензна тава и това с течение на времето създава неприятности предимно със съседи и паркирали автомобили.

Монтаж на кондензна тава от алпинисти

Най-ефикасният метод за монтаж на кондензна вана е при самия монтаж на климатика, като преди поставяне на външното тяло върху стойките е препоръчително да се монтира и тавата за отводняване на климатици. След като тавата е монтирана е необходимо да се свърже тази тава към водосточната система на сградата, а това много често е невъзможно без наличието на вишка или най- добрият вариант – ползване услугите на професионални алпинисти за монтаж на климатици на труднодостъпни места.

Отводняване на климатици от алпинисти

Както споменахме по горе, отводняването на климатиците не е проста работа и далеч не всяка фирма за климатици може да предостави такава услуга, защото достъпа до водосточната система в повечето случаи е невъзможен без наличието на специализирано оборудване (вишка, кран и т.н.) или обучени алпинисти – монтажници.

Практиката ни през годината е показала, че най-ефикасният метод е ползването на алпинисти за отводняване на климатици, защото в претъпканата от автомобили и какво ли още не градска среда е цяло изкуство да паркираш вишка, без да нараниш интересите на някой магазинер, да отнесеш глоба от общината или разправии със съседи. Докато при монтажа с алпинисти, момчетата си познават занаята и знаят как най-ефикасно да се спуснат по фасадата, без това да наруши спокойствието и сигурността на околните.

Монтаж на водосточни тръби за отводняване на климатици от алпинисти

Дори при новопостроените сгради липсват трасета за отводняване на климатици, които лесно могат да бъдат включени към водосточната система на сградата, което с течение на годините започна да става сериозен проблем и се наложи Общината да пуска предизвестия за глоби, ако не се разреши този проблем (специално за сградите, намиращите се в централните части на София). След множеството извършени монтажи на трасета за отводяване на конденза от климатиците, се установи, че PVC тръби с размер Ф-50 работят най-добре, като цвета може да бъде съобразен с цвета на сградата и по този начин самото трасе се слива със сградата и не нарушава облика й. Също така добре работи и трасе, изградено от метални водостоци Ф-80 със цветно полиестерно покритие по избор от каталог.

Ако имате нужда от монтаж на цялостно трасе за отводняване на климатици или индивидуален монтаж на кондензна тава от алпинисти, то можете да ни намерите на следният адрес – https://www.remontisofia.bg/obekti/

Дом Полезно