Осветление в градината

Осветление в градината

Когато създавате осветление за селска къща или градински парцел, вземете предвид не само красотата на самите осветителни тела, но и тяхната практичност.

В нашия преглед ще обърнем внимание на няколко техники как да подчертаете определени елементи от къщата, градината и малките архитектурни форми с помощта на светлина.

Например, асиметричните светлинни композиции създават илюзията за движение, т.е. задайте ритъма. Използвани са симетрични композиции в класически стил, халогенни и лампи с нажежаема жичка ще дадат меко осветление в топли цветове, а цветни ще създадат за празника. Някои видове флуоресцентни, халогенни, металхалогенни осветителни тела разпръскват студена светлина. Изглежда по-ярка и по-отчетлива. Топлият цвят визуално приближава предметите, а студеният, напротив, ги отдалечава. За хармонично осветление обикновено са достатъчни два или три цвята за осветителни тела.

В същото време, ако не се ограничава до едно решение, осветлението може да се направи ежедневно и празнично, за специални случаи.Ефективното подсветка на декоративното осветление ще подчертае отделни елементи на архитектурата, текстурата на стените на къща, място на градината или езерце. С помощта на голям брой филтри и специални решетки се получава голяма гама от цветово разнообразие и обхват на излъчване.

Разбира се, преди да инсталирате осветление, трябва да помислите предварително на етапа на проектиране на целия пейзаж, откъдето ще бъдат включени осветителните устройства. По-добре е да поверите полагането на кабели на професионалисти, преди да озелените района. Би било добър вариант, ако се използват сензори за движение за пътищата, които водят до обекта от къщите, а от къщата е по-удобно да включите лампите до стълбите и пътеките.

Градина Ремонт