Как се купува и продава недвижим имот бързо през 2022 и какви са тенденциите

Как се купува и продава недвижим имот бързо през 2022 и какви са тенденциите

Интернет е залят от обяви за имоти, но както всички знаем повечето обяви, особено тези с атрактивните цени, или са стари или са вече продадени. Подобни обяви са все още онлайн с единствената цел да примамят нищо неподозиращите потребители.

Новата проптек платформа Реалистимо предлага безплатно публикуване на обяви за недвижими имоти. Това е прекрасна възможност за всички, които искат да продадат своя имот, но не искат да плащат за услугите на една обявна платформа където имотът им ще съжителства с куп фалшиви обяви на по-ниски цени.

Покупка на недвижим имот

На сайта за имоти Реалистимо можете да опишете имота си подробно и да го предложите на потребителите на платформата. Тя е подходяща за всеки тип недвижим имот, като къща, вила, апартамент, земя или гараж.

Продължаваме да четем новини в имотната сфера които предвиждат срив в бранша поради предстоящата криза и високите лихвени проценти по ипотечните кредити.

Често имотите на търг са на изгодна цена, но процедурите за участие на търг си имат стриктни изисквания. Докато участието за имот на търг от частен съдия изпълнител е стравнително ясен процес, то други търгове могат да имат по-специфични изисквания или да са директно онлайн, като например търгове от Агенция за Публични Предприятия и Контрол.

В сайта за недвижими имоти Реалистимо могат да се намерят както обяви за имоти от частни лица и агенции, така и търгове за имоти и публични продани.

Под наем имоти и жилища

Наемите стават все по-предпочитани от българите заради постоянно растящите цени за покупка на недвижим имот след пандемията. Очертава се бурен пазар за имоти под наем в следващата година и осезаемо цените растат в последните месеци.

Брокери от големите агенции за недвижими имоти споделят че тенденцията се засилва, особенно в големите градове в България като София, Пловдив, Варна и Бургас, където продажните цени на имотите имат най-голямо повишение.

Допълнително предлагането на апартаменти под наем намалява заради все по-популярното отдаване под наем на нощувки, особенно по морските градове Варна и Бургас.

Полезно