Как да си направите цветна градинка

Как да си направите цветна градинка

Липсата на собствена зона за почивка или градина не означава, че не можете да се насладите на красотата и близостта на растителността. В много апартаменти рафтовете и первазите на прозорците буквално се огъват под тежестта на положените върху тях саксийни цветя. Обаче осигуряването им на оптимални условия за развитие на закрито изисква грижи и внимание. Също така, не забравяйте за добре пригодените торове. Кой би работил най-добре в този случай?
Течни минерални торове

Днес това е най-голямото семейство готови торове, отличаващи се с много атрактивна цена и лекота на използване. За да има по-добри условия за отглеждане в саксийни цветя, определено трябва да обърнете внимание на торове с високо съдържание на фосфор. Докато тези, в които азотът е основният компонент, също трябва да работят, те са предназначени за зелени растения и основно насърчават развитието на листа, а не на пъпки. Друго голямо предимство на течните минерални торове е фактът, че те могат да бъдат адаптирани към едно конкретно растение. В добър градински магазин всеки може лесно да намери торове за орхидеи, кактуси, сурфинии и палми, както и да купи хелатни торове.

Течните торове се усвояват лесно, което на практика означава, че цветето бързо усвоява нужните му хранителни вещества. Те са особено подходящи за растения в лошо състояние. Експертите препоръчват да се използват на всеки 2-3 седмици. Поради факта, че се произвеждат под формата на концентрат, преди употреба е необходимо разреждане с вода.
Характеристики на органичните торове

Какъв тор да се използва за саксийни цветя За цветя, които не изискват нашата незабавна намеса, органичните торове ще работят добре. Характерната им характеристика е бавната им работа, която обаче ясно подобрява свойствата на почвата в саксията. Този вид тор предотвратява отслабването на цветята и допълнително осигурява най-важните хранителни вещества. За да осигурят на клиентите максимално удобство, те се произвеждат под формата на таблетки или течности, съдържащи хумус.

Че качеството на използваните торове зависи преди всичко от производителя. Определено трябва да избягвате недоказани статии от неизвестен източник. Въпреки че, разбира се, съвременните минерални и органични торове могат значително да ни помогнат да поддържаме растенията в задоволително състояние, не бива да се забравя, че нищо не може да замести редовните грижи, които всяко цвете трябва да покрива.

Градина