Какво представляват картините по номера?

Какво представляват картините по номера?

Рисуването и оцветяването са любимо хоби на малки и големи. Освен прекрасна форма на развлечение, оцветяването стимулира фината моторика и когнитивните умения, намалява стреса и ни кара да се чувстваме щастливи. Същото важи и за все по-популярните картини по номера, които ще останат да радват очите ви като страхотна декорация за стените на дома.

 

На пръв поглед картините по номера изглеждат като по-сериозно предизвикателство от стандартните книжки за оцветяване, най-малкото защото размерът им е по-голям и са отпечатани върху висококачествено платно, а не върху хартия. Това обаче не бива да ви притеснява. Не е нужно да сте професионален художник, а тъкмо обратното! Принтираните изображения са контурни, като на всеки контурен елемент е посочен съответният номер на цвета, с който да го оцветите. Да, точно толкова лесно е!

Цветовете оживяват

По правило картините се продават с комплект бои, основно акрилни контейнери, няколко четки с различна дебелина на косъма, както и с допълнителни приспособления за последващо окачване на картината. Повечето производители предлагат и палитра, така че да смесвате цветовете, когато искате да експериментирате или сте изразходили някой от цветните контейнери. В комплекта ще намерите и печатно изображение на завършената картина, така че да сравнявате процеса по оцветяване спрямо крайния резултат.

 

Техниката на оцветяване също зависи изцяло от вас. Действате така, както ви харесва – с плътен слой на четката, с капки, с разнасяне с памук или тампон. Няма никакви ограничения. Все пак, съветът ни е първо да започнете запълването на по-светлите тонове, като подходите от центъра към ъглите на платното. Проверете и съветите на производителя за съхранение и разреждане на боите, ако се препоръчва такова.

Изобилие от красиви образи и теми

Картините по номера са достъпни за всеки, който иска да разнообрази и оцвети ежедневието. Единственото, което се иска от вас, е да си намерите удобно място близо до прозорец и да хванете смело четката. Колкото до темите, разнообразието е толкова голямо, че всеки вкус и стил ще бъде удовлетворен. Избирайте от натюрморти, цветни, градски и природни пейзажи, фигурални и геометрични композиции, животни, анимационни филми до абстрактно изкуство и какви ли още не.

 

Невероятните картини по номера ще променят не само ежедневието, но и визията на дома ви. Време е да се убедите сами!

 

 

Идеи Полезно