Избор на тример

Избор на тример

Тримерът се използва за косене на морава или обикновена трева на труднодостъпни места, в които просто няма къде да се постави конвенционална косачка за трева на колела. С това устройство можете лесно да косите трева близо до дървета и храсти, покрай стени, градински пътеки и огради.

Повече информация за тримера можете да намерите тук, но ние ще предоставим само основна информация за него.

Това устройство не бива да се бърка с коса. Тримерът се задвижва от електрически мотор и е проектиран за бързо подрязване на меки тревни площи. Това е устройство с ниска мощност с доста ниски технически характеристики, тоест няма да работи за големи площи.

Фрезите са предназначени за по-дълга и по-сериозна работа. Те са в състояние да косят трева на огромни площи. Основната разлика от тримерите е способността за работа с жилава трева и храсти. Най-мощните устройства от този тип дори са способни да режат малки дървета. Те са оборудвани с мощни бензинови двигатели и затова косачките вдигат много шум.

Основните предимства на електрическия тример включват: относително малко тегло на устройството, екологичност, лекота на използване, ниско ниво на шум по време на работа, лекота на стартиране. Въпреки че не е необходимо тримерът да се зарежда с течно гориво, той все още трябва да се презареди. Освен това батерията се изтощава доста бързо. Това обаче е напълно достатъчно за косене на малка тревна площ. Основният недостатък на това устройство е неговата ниска мощност.

Градина