Авангарден стил

Авангарден стил

Авангард: яркост и функционалност

Яркост и свежест, оригиналност на форми и комбинации – всичко това са основните характеристики на авангардния стил, който често се използва за подобряване на интериора на селските къщи. Този стил се характеризира с ярки, чисти и наситени цветове, като жълто, червено, синьо, бяло и дори черно. Когато озеленявате стая, струва си да използвате няколко контрастни цвята едновременно, а не само един нюанс. Важно е обаче да разберете, че използваните цветове трябва да изглеждат хармонично заедно, защото благодарение на активната комбинация можете да създадете усещане за динамика в интериора.

Декорация на селски къщи

Всеки може да украси селска къща в авангарден стил, тъй като за нейното създаване се използват съвременни материали, които се продават широко, като декоративна мазилка, метализирани тапети, окачени тавани и дори ламинирани покрития. Най-смелото решение в дизайна на стаята може да бъде използването на контрастни цветове на стените. Така една стена може да бъде бяла, а противоположната, например, червена. Класическият вариант обаче е редуването на контрастни цветове, т.е. боядисването на стените с ивици с различна ширина. При декориране на стени трябва да се даде предпочитание на модерни бои или декоративна мазилка, а не на тапети (от които на свой ред се създават „местни“ декоративни елементи: картини, вложки и др.). Когато декорирате прозорци в авангарден стил, е логично да изберете плътни затъмняващи завеси, които са обикновени, както и имат геометричен или размазан модел. Флорални мотиви, изображения на градове или животни върху завесите са неприемливи. Важно е цветът на завесите да контрастира със сянката на стените.

Мебели

Светлите и контрастни стени се допълват от обемни мебели в тъмни цветове. Формата на мебелите в този стил може да бъде много разнообразна: правоъгълна, заоблена, със заострени ръбове или ясни контури. Въпреки това, не трябва да купувате традиционни комплекти, например диван и два фотьойла, защото такива класически комбинации противоречат на този стил. Добре дошли са оригинални комплекти, които привличат вниманието със своята оригиналност. Този стил придоби популярност поради факта, че включва създаването не само на ярък и оригинален, но и на функционален интериор. Компютри, LCD телевизори и огромни плазмени панели ще се впишат органично в създадената среда. За осветяване на помещенията се използват лампи, вградени в нишите на тавана.

Полезно