3 Уникални идеи за декор по стените

3 Уникални идеи за декор по стените

Независимо от това колко е просторен и прекрасен домът Ви, необходим е правилният декор по стените, за да вдъхне истински живот на помещението и да превърне всяко пространство е комфортен, уютен и изключителен кът.

Когато избирате декор за стените е съвсем нормално да забележите, че се намирате на кръстопът. Съществува толкова богато разнообразие от картини, тапети, рамки и други, по-алтернативни решения, че изборът може да се окаже невъзможен.

В тази статия, ще споделим няколко идеи за това как да преобразите стените у дома и да ги превърнете в истинско творение.

Диамантени гоблени

На първо място поставяме декор чрез диамантени гоблени пейзажи. Гоблените с диамантчета или мъниста са сред най-атрактивните форми на изкуство или творене през последните години. Те са изключително лесни за създаване и не изискват никаква специална подготовка или умения за рисуване. В същото време, всяко мънисто блести като истински диамант и създава невероятен чар, особено когато цялата картина е окачена на стената.

Този тип стенен декор може да бъде открит в най-различни размери, форми и цветове. Можете да се наслаждавате на природни пейзажи, герои, животни, автомобили и други. Истинско удоволствие е сами да създадете Вашата творба и гордо да я закачите на стената у дома!

Открийте диамантен гоблен, който пасва на Вашите представи за изкуство и красота и се отдайте на терапевтичното приключение.

Рафтове

Друг метод за украса на стените у дома, който е също така и функционален и практичен, е да използвате рафтове. Особено за хора, които се придържат към минималистичните интериори и обичат всичко да е прибрано и организирано, тази идея е подходяща. Функционалните стелажи могат да служат като чудесен декор.

Открийте стила, който пасва на Вашите виждания и на останалите елементи от дома и инсталирайте няколко подходящи рафта на стената. По тях можете да разположите семейни снимки, картини и други арт материали. Можете да ги използвате и за съхранение на красиви кутии.

Подберете прецизно какви артикули ще изложите на рафтовете, за да избегнете момента с пренатоварването. Те могат да служат като декор, когато са използвани мъдро, но могат и да добавят излишна тежест в интериора.

Акцентни стени

Стаи, които са изцяло облепени в тапети, вече не се считат за актуални и модерни. Вместо това, акцентните стени са топ тенденция в интериорния дизайн. Те стават все по-популярни и приложими в различни стилове. Изберете правилния модел или щампа, който ще носи радост за очите Ви и ще бъде в синхрон с останалото обзавеждане и изберете стената, която искате да превърнете в акцентна.

По този начин ще създадете брилянтен контраст. Акцентните стени не е непременно задължително да бъдат облепени с тапет. Те могат да бъдат боядисани в открояващ цвят от останалите или пък да бъдат облепени в тухли.

Бъдете смели и не се притеснявайте да експериментирате у дома. Всеки вкус е различен и единственото важно нещо е Вие да се чувствате комфортно сред стените във Вашия дом.

Надяваме се, че тези идеи ще Ви бъдат от полза за успешната декорация на стените във Вашето жилище. Съобразете правилното решение с Вашия бюджет, вкус и предпочитания. Някои от идеите са по-дългосрочни, докато други позволяват повече гъвкавост. Но едно обединява всички – те са чудесни начини да разнообразите дома.

Дом Идеи Полезно Съвети