Ремонт на баня до ключ

Ремонт на баня до ключ

Всеки, който притежава недвижим имот, се е сблъсквал с въпроса за ремонта. Смяна на дограма или поставяне на нова врата, прелепване на тапети или закупуване на нови мебели – всичко това изисква много усилия. Какво можем да кажем за мащабния ремонт на цяла стая.

Когато избират коя част от апартамент или къща да започнат ремонт, много хора избират банята. Този процес може да бъде дълъг и досаден или лесен и забавен. Всичко зависи от вашето настроение и желание. Разбира се, във всеки случай ще трябва да понесете финансови разходи за закупуване на необходимите материали и водопровод. Но обмисленият план за ремонт на банята ще ви помогне да го направите щастливо.

Доброто начало е наполовина готово

Преди да започнете да ремонтирате банята си, трябва да решите в какъв стил искате да я декорирате. Това не е просто каприз, а напълно практично решение. В крайна сметка в бъдеще ще ви бъде по-лесно да избирате водопроводни инсталации, мебели и облицовки, знаейки в каква посока трябва да се движите. Нека ви напомним, че когато ремонтирате баня, трябва да запомните, че това е доста влажна стая. И всички материали, които ще се използват тук, трябва да имат добра устойчивост на влага.

Струва си да се вземе предвид не само стилът, но и разположението на всички елементи на банята. И тъй като ремонтите по правило не се извършват всяка година, тази задача трябва да се подходи сериозно. В крайна сметка в бъдеще ще трябва да използвате създадения интериор поне няколко години. Затова е важно банята да е не само красива, но и функционална.

 

Точно преди да планирате интериора на банята, помислете дали всичко ви подхожда. Може да искате да разширите тази стая, като я комбинирате с коридор и тоалетна. Това трябва да стане преди да започне планирането, тъй като ще имате много повече пространство и следователно повече възможности да изразите въображението си.

След като сте избрали стила на банята, можете да започнете да избирате строителни материали: плочки за пода и стените. Съвременният пазар предлага огромен избор от покрития, които са разнообразни както по външен вид, така и по цена. Следователно всеки може да намери подходящ вариант за себе си. В банята можете да експериментирате с цвят. Разбира се, ако сте стриктен привърженик на класиката винаги и във всичко, тогава ще ви подхождат спокойни светли нюанси от същата цветова схема. Но за тези, които обичат да експериментират, има колекции от плочки, които имитират различни текстури.

Можете също да закупите готови колекции за банята, които ви позволяват да превърнете тази стая в подводно царство, благодарение на използването на изображения на делфини и морски риби.

Време е за бизнес

Ако сте готови да започнете основната част от работата, започнете да демонтирате всичко старо и ненужно. Ако не сте професионален ремонтник, тогава е по-добре да прибегнете до помощта на майстори, които ще свършат работата бързо, точно и най-важното безопасно. Освен това, ако вземете предвид цената на нов висококачествен водопровод, вероятно не искате да рискувате тази сума пари, като искате да експериментирате и да инсталирате цялото оборудване сами.

Още няколко нюанса, на които трябва да обърнете внимание по време на ремонта.

Тръби. Първата и може би една от най-важните задачи е правилното разположение на тръбите. Той определя колко често водопроводчик ще се появява в дома ви.

Облицовъчни материали. Можете да изберете различни материали за банята, основното е, че те са водоустойчиви и надеждни. Най-популярният вариант е, разбира се, керамичните плочки.
ВиК. Смесители, мивка, душ или вана – всичко е изцяло по ваш вкус. Основното тук е да поддържате функционалност и да избирате качествени продукти.

 

Какъв цвят плочки за баня и тоалетна да избера?

Различни комбинации от цветове и добре подбрана опция за полагане на материала в крайна сметка ще създадат стая, която ще има уникален дизайн, освен това ще помогнат за коригиране на съществуващите недостатъци в дизайна. Нека разгледаме отделни опции за баня и тоалетна.

Избор на цвят за малка баня и тоалетна

В малките стаи най-добрият вариант е светъл тон, който визуално увеличава стаята. Това изобщо не означава, че плочките трябва да са изключително бели. Някои хора имат негативно отношение към белия цвят, защото той се свързва с кабинета, в който се извършват процедури и се поставят инжекции. Белият цвят изглежда добре с други нюанси в малки количества, като същевременно се възприема като доста празничен и впечатляващ.

 

Цветове като светло зелено, светли тонове на зелено, пясъчен цвят, нюанси на синьо, слонова кост и други подобни цветове, които могат да се харесат на мнозина, ще изглеждат добре.

На плочката може да има шарка, но тя трябва да е леко видима, тогава банята ще се възприема добре като цяло. Ако изборът падне върху богат модел, тогава той ще привлече вниманието преди всичко, а останалата част от дизайна няма да изглежда толкова добре, колкото бихме искали.

Ако харесвате опцията за лъскава стена, тогава тя ще направи стаята по-широка, тъй като може да отразява и увеличава добре. Това изглежда много добре, когато стаята не е твърде ярко осветена.

 

Плочки в комбинирана баня

В комбинираната баня пространството се увеличи значително, така че се появиха нови възможности за цветови комбинации. В същото време можете напълно да използвате всичко, което беше описано в предишния раздел.
На първо място, има смисъл по някакъв начин да се отдели тоалетната от банята по хигиенни причини. Такъв „сепаратор“ може да бъде преграда от гипсокартон, тухла или друг материал. Разделянето може да стане и по цвят.

Всяка зона трябва да има свой собствен цвят. В този случай можете да провеждате различни експерименти: например, направете дъното светло и след това се обърнете към по-тъмни тонове. Когато искате да направите рязък контраст, можете да свържете нюансите с граница.
Цветове в големи пространства

 

Големите бани и тоалетни предоставят широки възможности за избор на всеки цвят плочки за декориране на интериора. Освен това плочките могат да бъдат както матови, така и лъскави, със или без определена шарка или дизайн, с различни размери, като можете да използвате и голямо разнообразие от начини за полагане. Всяко желание може лесно да се превърне в реалност.

В момента има доста богат избор от различни колекции плочки по цвят, текстура и отделни декоративни елементи. Бих искал да ви пожелая да направите такъв избор на дизайн на баня и тоалетна, който да донесе възможно най-много удоволствие за много години напред.

 

Ремонт