Ремонт на апртамент до ключ

Ремонт на апртамент до ключ

Много хора вярват, че можете да се скриете от много трудности в дома си и че радостите се изживяват най-добре в стените на вашата крепост. Но ако крепостта вече не е уютна, апартаментът трябва да бъде ремонтиран. Успехът тук обещава не само умение, но и разбиране на списъка с необходимите работи и техния ред.

И така, какъв вид работа ще включва ремонт на апартамент до ключ? Какво е необходимо за реализиране на вашите планове – какви инструменти, материали, устройства и т.н.? Трябва да имате груба представа как ще изглежда домът ви след приключване на ремонта, колко ще струва ремонтът и кой ще го направи. Вие инвестирате собствени пари, така че имате нужда от стопроцентова увереност, че всичко ще се получи добре и че няма да се наложи преработка за кратко време.

За да върви добре ремонтът на апартамента, трябва да го „преживеете“, преди да започнете, като го разделите на етапи:

1. Дизайнерски проект.

Тук ще бъдат отразени всички нюанси на бъдещата работа. По-добре е да поверите този въпрос на професионалисти. Тук няма нужда да пестите пари, тъй като доброто планиране играе огромна роля за успеха. Без подходящ дизайн всеки скъп ремонт може да бъде неефективен. Скъперниците, както обикновено, плащат два пъти.

Изразете всичките си желания на специалиста и отговорете на водещи въпроси. На етапа на проектиране ще решите какви материали ще използвате, дали стаята ще бъде преустроена и какви мебели ще се появят в дома ви. В допълнение към стила, електрическата схема, водопровода и други неща, проектът определя и оценката. Ще знаете точно какво трябва да купите и колко ще трябва да платите за него.

Козметичният ремонт, който включва само подмяна на покритието, е много по-прост от основната работа, която включва подмяна на комуникации и изравняване на стени. Ремонтът с европейско качество, разбира се, е най-скъпият. Тук се използват материали, изработени по европейски стандарти, а самата работа се извършва в съответствие със същите изисквания.

2. След изготвяне на оценка започват демонтажните работи. Извозват се боклуци, поставят се всякакви гипсокартонени конструкции и др.

3. Груба работа – те са твърде трудоемки и затова човек без квалификация едва ли ще се справи идеално с тях. Канализацията, монтирането на врати, изливането на замазка или саморазливни подове са просто цветя на фона на електричеството. Ако направите окабеляването неправилно, изчислете напречното сечение на проводниците и мощността на прекъсвачите, може да възникне късо съединение, последвано от пожар.

4. Довършителни работи. Тук е малко по-добре, но също така е малко вероятно да направите сами окачен таван. Някои занаятчии казват, че не всеки може дори да покрие кухня с пластмасови панели, така че да го направите сами ще отнеме много усилия, но това не гарантира сто процента успех. Но все пак всеки собственик може да постави линолеум, да залепи тапети и да боядиса тавана.

5. Всичко, което остава, е да премахнете боклука и да измиете подовете – между другото, те трябва да бъдат завършени последни, така че повече мръсотия да стигне до предишното покритие.

Ремонт