Как да започнете ремонт в старо жилище

Как да започнете ремонт в старо жилище

Когато купувате недвижими имоти на вторичния пазар, искате незабавно да се отървете от това, което не ви харесва, и да оборудвате пространството по ваш вкус. Но простото повторно залепване на тапета тук едва ли ще помогне, изисква се глобален подход. В тази връзка възниква разумен въпрос: откъде да започнем основен ремонт в старо жилище? Точно това ще ви каже днес екипа за дизайн и ремонт в София – „Ем Строй Ремонти”, който повече от 10 години оживява модерния интериор с безупречно качество точно с дизайнерския проект за своите клиенти.

Ремонт: откъде да започнем

 

Трябва незабавно да решите какви сили планирате да направите ремонт в стария фонд. И когато избирате фирми за ремонт в София, имайте предвид факта, че трудоемкостта на работата в случай на такива апартаменти далеч надвишава ремонта в нова сграда . В крайна сметка тук, за разлика от апартамент в нови сгради, трябва да се задълбочите в проблема много по-дълбоко.

Това се отнася не само за самата работа, но и за подготвителния етап. Ето защо предлагаме да започнем с това, което се нарича подготовка за ремонта.

Какво трябва да се направи, преди да започнете ремонт в апартамент от стар фонд

Гледайки апартамент в стар фонд, е много трудно да се определи откъде да започне ремонтът. В крайна сметка почти всичко в него не се харесва, от довършителни материали и осветление до планиране. Но преди да разкъсате тапетите и да „счупите“ стените, трябва да направите определени стъпки, за да се подготвите за ремонта.

  1. Разберете дали е имало основен ремонт и кога

Така че трябва да разберете кога са направили основен ремонт в имота, където се намира апартаментът. Това е много важно да се разбере, защото старият фонд означава предреволюционни къщи, построени преди 1917 г. И тогава, както разбирате, са използвани напълно различни материали и технологии от сега. Но много сгради вече са претърпели основен ремонт, по време на който структурите са променени на по-модерни.

 

А в повечето сгради, в които през 90-те години е правен основен ремонт, е променено и вътрешното разпределение на апартаментите. И именно то често не подхожда на новите собственици. Самото разпределение на апартамента, което се характеризира с много между стайни дестилации и дълъг коридор, се нарича „гребен“.

 

Може би, за да се разбере какви конструкции и в какво състояние са вътре стените, пода и тавана, ще е необходимо да се извърши частична аутопсия и да се проведе изследване. Особено често се извършват изследвания на кръстовището на външни стени и подови греди или ако има следи от влага и миризма на мухъл.

 

  1. Решете какво искате да промените по време на ремонта

Да кажем, че оформлението не ви подхожда или не ви подхожда напълно. Това е напълно нормално, защото можете да си позволите да живеете в просторни и светли стаи, стилизирани според вашите предпочитания. Но в допълнение към планирането, в къщите от стария фонд често се правят нестандартни врати, тесни или ниски.

 

Освен това прозорците почти винаги не позволяват отлично проникване на слънчева светлина. Този момент е много важен за комфорта на обитателите, поради което интериорните дизайнери на „Ем Строй Ремонти” обръщат специално внимание на местоположението и вида на осветителните тела. След това преминаваме към покриване на стените, пода и тавана.

 

Понякога собствениците искат да запазят определени предмети, а просто да ги обновят. „Ем Строй Ремонти” с удоволствие поема такива проекти. Въпреки че е много по-лесно да се разруши и ремонтира, но тогава апартаментът ще загуби своята жар, свързвайки го с ерата на сградата.

 

Защо модерните ремонти на апартаменти Ем Строй Ремонти винаги надхвърлят очакванията на клиентите

Преди да преминем към описанието на самия процес, нека направим малко отклонение. Писахме за важността да идентифицирате какво искате да промените, но не писахме за това как ви помагаме с това. В „Ем Строй Ремонти”  всеки клиент, дори преди дизайнерът да започне да разработва дизайнерски проект за апартамент, попълва въпросник.

Какво представлява Анкетата за разработване на дизайнерски проект

Този въпросник е необходим, за да се получи и запише информация за всеки важен елемент с възможно най-големи подробности. Например, откриваме вашите любими цветове и текстури, които бихте искали да видите. Може би нещо от интериора, независимо дали е диван в хола или стенен панел в спалнята, който искате да оставите.

 

Освен това, не забравяйте да разберете какво категорично не харесвате в стилове и конкретни материали за декорация. Откриваме състава на семейството и начина на живот на всеки член, за да планираме пространството, като вземем предвид интересите на собствениците на жилища. Така резултатът е пълна картина. И интериорният дизайнер вече разбира кой дизайнерски проект е най-подходящ в този конкретен случай. Нека отбележим още нещо.

  • Всеки дизайнерски проект се разработва индивидуално за клиента, не използваме шаблони и клишета.
  • В екипа на фирмата работят интериорни дизайнери, както и всички специалисти по ремонта . Тоест ние вършим цялата работа сами.
  • Можете да ремонтирате апартамент до ключ. Извършваме ремонти от нулата, от момента на разработване на дизайнерския проект до обзавеждането след ремонта.

Как се прави ремонт и преустройството на апартамент в стария фонд

Няма да описваме цялата последователност от работа, но ще се радваме да ви разкажем за това на безплатна консултация. Обръщаме внимание и на факта, че изготвяме подробна оценка за ремонта , когато формираме търговска оферта за вас. Така че можете не само да оцените обхвата на работата и крайната цена на ремонта, но и да разберете колко струва всеки отделен етап. И още нещо.

 

При извършване на ремонти не вземаме авансово плащане за работата, всички изчисления се извършват на етапи. Тоест вие приемате качествено завършен етап от работа и го заплащате. А разходите по оценката подлежат на строг контрол от наша страна. Счетоводителят на „Ем Строй Ремонти”  Ви изпраща ежеседмична справка за целевото изразходване в рамките на бюджета. Помислете за някои от етапите и характеристиките на тяхното изпълнение.

Разработване на дизайнерски проект

Ремонтът на апартаменти в къщи от стария фонд се извършва според дизайнерския проект. В противен случай недостатъците на жилището под формата на лошо замислено пространство, тъмни ъгли и неудобни безполезни ниши ще придружават престоя ви дори след ремонт. За да избегнете това, трябва да направите проект за интериорен дизайн .

 

„Ем Строй Ремонти”  предлага услуга, която включва както чертежи и схеми за ремонтни специалисти, така и 3D визуализация за Вас. Освен това дизайнерският проект ще ви спести време и пари.

Демонтажни работи

Много време се отделя за демонтаж, когато става въпрос за ремонт на стария фонд. Между другото, в оценката на ремонта тези работи заемат значителна част от разходите. Това не е случайно, тъй като аутопсията може да покаже колко сериозна е ситуацията.

Демонтаж на пода

Особено скъпи се считат в стария фонд от работа, свързана с монтажа на пода. Едно е, когато се налага реставрация на паркет, а съвсем друго е, ако трябва да отворите пода и да го смените напълно заедно с основата и след това да го изравните. Всички строителни отпадъци, а те ще бъдат много, трябва да бъдат събрани и премахнати. Затова не се изненадвайте, че такъв ред ще се появи в оценката.

Демонтаж на стени

Освен пода, стените са основно почистени. В крайна сметка многобройни слоеве мазилка, шпакловка, остатъци от стари тапети – всичко това под една или друга форма е по стените на апартамента. Заедно с демонтажа, с почистването на повърхностите, ще изчезнат и миризмите, които материалите са поели през всичките тези години.

 

Така след ремонта ще ви бъде по-лесно и приятно да дишате на закрито. Това, разбира се, се улеснява и от инсталирането на нова вентилационна система. Но този вид работа вече се отнася до инженерни мрежи вътре в апартамента.

Демонтаж на тавана

В този случай много зависи от това кой таван се извършва в този случай. Демонтажът на опънат таван изисква усилия, но ако например трябва да работите с повърхност, където има художествена живопис, тогава това е съвсем различен въпрос. Да кажем, че на тавана е запазена стара мазилка и е необходимо да се извърши работа, за да не се повреди.

 

Разбира се, в този случай това ще доведе до поскъпване. Въпреки това „Ем Строй Ремонти”  знае какво да ви предложи. Нашите ремонти предполагат модерен подход и уважение към важните за Вас елементи. Ние ще запазим пропорциите и ще Ви предложим идеално пасващия като параметри вид таван.

Преустройство в апартамент

Не забравяйте да се уверите, че вече извършеното преустройство е легализирано. В края на краищата не всички строители са съвестни по този въпрос и това също засяга безопасността. И ако нещо се обърка, тогава незаконното и неправилно разрушаване на стените може да доведе до необходимостта от ремонт на съседите за ваша сметка.

Какво друго е важно да вземете предвид при ремонт на старо жилище

 

  • Извършете одит на стари комуникации, включително вентилационни тръби.
  • Направете добра звукоизолация и топлоизолация на конструкциите.

Каква грешка правят много клиенти, когато искат да ремонтират апартамент?

Сигурно знаете, че има груб ремонт и фино покритие. Но знаете ли, че при некачествен груб ремонт е невъзможно да се постигне отлично качество на ремонта на апартамента?! Много хора правят сериозна грешка, като наемат по-евтини екипи за така наречената мръсна работа.

 

Клиентите правят това, надявайки се, че по-скъпите специалисти ще се заемат с работата след това. Но на практика всичко се случва по съвсем различен начин. Когато специалисти по ремонт от висок клас оценяват състоянието на апартамента преди ремонт, се оказва, че качеството на ремонта оставя много да се желае.

 

Най-малкото повърхностите са лошо подравнени, окабеляването на мрежите около къщата не е обмислено. В резултат на това клиентът плаща два пъти, като освен това губи време. И така, като препоръка, искаме да отбележим, че не е препоръчително работата да се разделя между компаниите. По-добре е първоначално да намерите надеждна компания, на която да поверите ремонта на апартамента до ключ.

„Ем Строй Ремонти”  прави висококачествен основен и козметичен ремонт на апартаменти, можете да се уверите в това, като прочетете рецензиите , като сте проучили Портфолиото от ремонти . Или предоставяме уникална възможност да отидете на екскурзия до един от обектите на Ем Строй Ремонти и лично да оцените качеството и безупречния дизайн. Свържете се с нас още сега и заповядайте да се срещнем в офиса. Обадете се на телефон 0896221099

 

Ремонт